Praktische informatie

Informatie over de Villa, de omgeving, het land, etc. vindt u hier.  Op onze facebook pagina vindt u de laatste nieuwtjes. Villa Willy

Websites met informatie over Valencia:
http://www.verrassendvalencia.nl/
http://www.cityspotters.com/spanje/valencia.html

Wijnproeven ? In de omgeving van Requena en Utiel zijn verschillende Bodegas te vinden waar u een wijnproeverij kan doen. Kijk voor verschillende bodegas op wijnproeverij in de regio Valencia.

Websites met informatie over Sagunto:
http://www.routeyou.com/location/toppoi/47029149/bezienswaardigheden-nabij-castillo-sagunto.nl

Met de trein naar Valencia? Voor vertrektijden Sagunto ->Valencia
http://www.aytosagunto.es/es-va/laciutat/utilitats/Pagines/Horario%20de%20trenes.aspx

Websites met informatie over Albalat dels Tarongers:
http://www.vakantiereizenspanje.nl/gemeenten.php?gemeente=albalat-dels-tarongers

Grensdocumenten en regels

Voor het reizen naar Spanje heeft u een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort nodig. Als u Nederlands burger bent, heeft u geen visum nodig. Als u in Spanje producten koopt waar u normaalgesproken in Nederland accijns voor moet betalen, zijn daar regels aan verbonden (ook binnen de EU).

U mag maximaal het volgende meenemen:

  1. 110 liter bier,
  2. 90 liter wijn,
  3. 20 liter likeurwijn (whisky, cognac, jenever, etc.),
  4. 800 sigaretten,
  5. 400 sigaren en
  6. 1 kilo rooktabak.

Als u deze hoeveelheden overschrijdt, kan de douane onderzoeken of de gekochte producten voor eigen gebruik zijn. Als de douane besluit dat het niet voor eigen gebruik is, dient u in Nederland alsnog accijns te betalen. Voor producten waar u in Nederland geen accijns voor betaalt, bestaat een dergelijke limiet niet.

Belangrijke adressen

U kunt helaas geen post (laten) versturen naar Villa Willy, daar wij gebruik maken van een postbus. Het landnummer van Nederland is 0031, het landnummer van Spanje is 0034, dit dient u voor een telefoonnummer te draaien waarbij u de eerste 0 van het telefoonnummer weglaat (in Spanje maakt men sowieso al geen gebruik van de 0 aan het begin van een nummer).

Mocht u uw paspoort verloren zijn, of bent u bestolen van uw paspoort, dan dient u bij het Honorair Consulaat in La Nucía (Benidorm) een noodpaspoort aan te vragen. Neemt u contact met hen op om te weten wat u mee dient te nemen (bijv. pasfoto’s, vliegtickets, etc.).

Nederlands Honorair Consulaat
Carretera Benidorm Pego,
12 Urbanización Caravana,
03530 La Nucía
Tel. (+34) 96 687 5932
Email nlgovlanucia@telefonica.net

ANWB Steunpunt Benidorm (1:45h rijden)
Av. Mediterráneo, 49, 1o
03505 Benidorm
Tel: (+34) 96 585 89 26
Open van januari t/m april en oktober t/m december ma-vr 10-12u.
Anders kunt u contact opnemen met het steunpunt in Barcelona (+34) 93 508 03 03 of de ANWB Alarmcentrale in Den Haag (+31) 70 314 14 14 (24u bereikbaar).

Medisch Centrum
Ronda Norte, s/n
46591 Albalat dels Tarongers
(+34) 96 26 28 225

Apotheek
Purísima Concepció, 1
46591 Albalat dels Tarongers
(+34) 96 26 28 238

Ziekenhuis
Avenida Ramón y Cajal
46520 Sagunto
(+34) 96 26 59 400

Politie (Guardia Civil)
Avenida Camp de Morvedre, 14
46590 Estivella
(+34) 96 26 28 002

Taxi Sagunto
(+34) 96 26 60 010
(+34) 96 26 80 999

Transport

Auto
De afstand van Utrecht naar Albalat dels Tarongers bedraagt 1820km, die wij zelf meestal verdelen over twee dagen met een overnachting net voorbij Lyon. Dit is de welbekende route soleil, de A7. U kunt ook over Parijs en de route langs Millau volgen. Deze route is minder toeristisch en beschikt dus ook over minder tankstations en eetgelegenheden. Het is echter een prachtige route vanwege het feit dat Millau in het nationaal park Grands Causses ligt. Ook zult u dan over het Viaduct van Millau gaan, dat hoog over de Tarnvallei loopt.

Alle snelwegen in Spanje zijn tolwegen, op de website van de ANWB kunt u een indicatie krijgen van de kosten per categorie.

Vliegen
Mocht u twee dagen rijden te ver vinden, dan kunt u natuurlijk ook vliegen. Het vliegveld van Valencia (VLC) is slechts 40km van Villa Willy vandaan en ligt tevens aan de snelweg A3, die van Valencia naar Madrid loopt. Het vliegveld wordt beheerd door het Spaanse staatsbedrijf AENA. Het vliegveld is per metro verbonden met de stad Valencia (lijn 3 en 5). U kunt vliegen vanaf Amsterdam met Transavia en de Spaanse maatschappij Vueling naar Valencia vliegen of vanaf Düsseldorf/Weeze in Duitsland via Ryanair.

Autoverhuur
Als u met het vliegtuig naar Valencia komt, is het sterk aan te bevelen op het vliegveld een auto te huren. Zonder auto is slechts een taxi een mogelijkheid, maar de kosten daarvoor zullen sterk oplopen en het is lastig uit te leggen waar Villa Willy precies is aan de taxichauffeurs.
Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Wij hebben zelf goede ervaringen met Centauro. Zij zijn relatief goedkoop, leveren prima auto’s en hebben zelfs een Nederlandse website. Klik voor het boeken van een huurauto bij Centauro op de volgende banner:

Centauro rent a car
Centauro rent a car

Trein
Vanuit het dichtbijgelegen Sagunto (10min. rijden) kunt u met de trein naar Valencia. Het is een stuk goedkoper, omdat in Valencia geen onbetaalde parkeergelegenheid is en de prijs al snel oploopt. U kunt uw auto gratis parkeren op de parkeerplaats van het treinstation van Sagunto (dag en nacht geopend). Het treinstation van Valencia heet Valencia of Valencia-Nord en is midden in de stad, direct naast een prachtige stierenvechtersarena (wordt er nu niet meer voor gebruikt). Het ligt ook direct in het winkelgebied. De treinen (lijn C5 en C6) naar Valencia gaan regelmatig, ook op zondag. U kunt de actuele tijden vinden door op deze pagina in te vullen waar u heen wilt (bij Origen vult u in “Sagunt” en bij Destino “Valencia Nord”) op welke dag u wilt reizen. De reis van Sagunto naar Valencia duurt tussen de 27-43 minuten, afhankelijk van of u de sneltrein of de stoptrein heeft.

Ferry
U kunt vanaf de haven van Valencia met een ferry naar de Balearen (Ibiza of Mallorca) voor gemiddeld 50€ per persoon enkele reis (prijs ligt tussen de 22-92€, afhankelijk van de luxe en de datum). Als u dat wilt kunnen wij u helpen met de boeking van de ferry, of u kunt zelf boeken via de Engelstalige website van de ferrymaatschappij of via een Nederlandse boekingsmaatschappij. De reis naar Mallorca duurt ongeveer zeven uur.